Lavička v parku

Lavička v parku

Anotace: ...prostě život sám...

Seděla ponořena do vzpomínek
jež objevují se a opět mizí
jak šlápota v písku
tam kdesi na břehu moře.

Polední slunce se třpytolo v bílých vlasech
a vykreslovalo každičkou vrásku
na tváři laskavé a klidné.

Ráda jsem ji sledovala z okna kanceláře
a vždy si uvědomila, že čas nezastavíš.

Jednou jsem se osmělila
a tiše usedla po jejím boku.
Na pozdrav mi odpovědělo jen ticho,
úsměv a kývnutí hlavy.

Babička je slepá, nevidí vás
ozvalo se za našimi zády.
Opatrně zvedl její křehké tělo
a odvedl ji pryč.

Už jsem ji dlouho neviděla,
ale pro mne zůstala vzpomínkou,
která možná po čase
jako ta stopa v písku zmizí.
Autor Čardášová.babizna, 14.11.2010
Přečteno 329x
Tipy 14
Poslední tipující: Špáďa, René Vulkán, drsnosrstej kokršpaněl, labuť, Martin Švarc, Psavec, CULIKATÁ, Mbonita, Agniezka, Květka Š., ...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezké***

14.11.2010 20:35:00 | Kapka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí