FILOZOFOVÉ

FILOZOFOVÉ

Anotace: ....

Racionální a kritické zkoumání skutečnosti,
světa a člověka, i toho, co je přesahuje.
Hledání pravdivého poznání, smyslu a možností,
někomu to lichotí, jiné to evokuje.

Filozofové se snaží,
s tajemstvím světa a existence vesmíru, nějak vyrovnat.
Jeho nekonečno bez hranic….stráží,
obdivují jarně podzimní slunovrat.

Pochopili, vyšší rovinu skutečností,
na které se, nevzdělaní lidé ve svém myšlení nepohybují.
Obnažili život do základu podrobností,
jeho směr a cíl, ve své podstatě vybarvují.

Píší básně,
o přírodní síle, rozkoši, slávě, energii a pronikání,
O vůli a náboženství, co ne vždy krásně,
chovalo se k lidem, a v rozvoji….vývoji brání.

V matematicko etických, kouzelných formulích,
oslavovali ducha země.
Zasněni….moudra na tabulích,
snad je i kousek toho kouzla….ve mně…
Autor ZILA78, 15.11.2010
Přečteno 266x
Tipy 22
Poslední tipující: Danga, Psavec, zenge, Jiná, Mbonita, la loba, Agniezka, CULIKATÁ, Květka Š., Gabrielle, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

králové filozofové...pěkná, ST

15.11.2010 16:39:00 | Jiná

popravě obdivuji životní filosofy
ST

15.11.2010 14:27:00 | Mbonita

Určitě je:-)))Tvoje básně mě vždycky nutí zamyslet se nejen nad krásou slov ale hlavně nad obsahem

15.11.2010 11:59:00 | la loba

Já věřím, že je, protože dobro i zlo se dycky na nás, či od nás někde odráží. ST! Zamyšenkový obsah.

15.11.2010 06:24:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí