Balada o přerovském vzduchu

Balada o přerovském vzduchu

Anotace: Na počest mého dnešního astmatického záchvatu.

* * *

Já neznám příjemnějšího nic,
než přerovský vzduch dýchat z plných plic,
ten po ránu zdá se tak čerstvý býti
jako na dé jedničce od osmi do devíti
Tu padají ptáci z nebes do trávy
ba jsou to oni, kdo se vždy první otráví

Lidé však inteligentní jsou a myslí moudře,
a tak ranní město dusí se pod oblakem cigaretového kouře
Plíce jim hoří, až pěkné to není,
ovšem kuřáci své ví,
ač mdlí jsou a zelení

Astmatici dáví se u silnice,
vozidel i kuřáků je tu na tisíce,
Však lidem z měst poradit se nedá,
a tvář astmatikova celá bledá
proklíná dopravu z hloubi duše,
když filtry chemičky zas jsou v poruše

Tak halí se Přerov do mlhy kouře a smradu
jak hrdě si kuřáci nosí nahoře bradu
Změní-li se však jednou přerovské ovzduší,
ó bohužel, to zatím nikdo z nás netuší.

* * *
Autor Ariella13, 15.11.2010
Přečteno 345x
Tipy 13
Poslední tipující: mkinka, Akrij8, tato22, Gabrielle, James Libustka, Monte Carlo, CULIKATÁ, pamp_elka, Kapka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

.o) Přijeď se nadechnout k nám :o)

13.02.2013 18:38:48 | Akrij8

no, svého času byl Přerov co do kvality ovzduší na druhém místě, hnedle za Ostravou :o)

22.03.2012 08:32:21 | hanele m.

zelený lehký smích
nablito v álejích

---dnes mi to ladí...

15.11.2010 12:14:00 | pamp_elka

To mně taky něco říká,
když děti byly malí, z Prahy jsme pryč utíkali.

15.11.2010 12:06:00 | Kapka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí