Vzpomínkou u karet 2.

Vzpomínkou u karet 2.

Anotace: ...

Po letech si vracím starou píseň na rty,
obohatím strunu o jeden verš víc,
u krbu na zemi rozprostřené karty,
vzpomněly mi Junka a královnin líc.

Cestou bosý k zítřku doprovází muka,
stále jsem šel rovně s tužkou v oblacích,
myšlenky jsou občas rychlejší než ruka
a někdy zas papír nemá co na práci.

Jako bych se náhle o třicet let propad,
tužka vzlétla k nebi,k mrakům napospas,
dva zkřížené meče u zkřížených lopat
a pod tíhou slova,zpět hrbený pás.

S klonovaným králem Joker cestu razí,
dávám svoje karty cizím ženám číst,
při pohledu na ně lehce v zádech mrazí,
tak raději vstávám a obracím list.

Jak bych v dáli slyšel zpívat revolvery,
o jednu kulku v zádech míň anebo víc,
budou opět lidé vlastnit svoje kvéry?
Ptám se opět karet..nevědí co říct.
Autor Zdenek, 15.11.2010
Přečteno 283x
Tipy 21
Poslední tipující: Divoženka1, ZILA78, Bíša, Psavec, Jaromila, zenge, CULIKATÁ, hašlerka, Květka Š., Gabrielle, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

***

15.11.2010 22:14:00 | Jaromila

I mě...

15.11.2010 21:05:00 | Květka Š.

Mě se to moc líilo.

15.11.2010 18:56:00 | carodejka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí