Síla každého

Síla každého

Anotace: někdy malá, někdy velká...musíme ji pořád hledat

Ale copak…

Nebuď rozrušen…
a klidně se odpoutej…od ostatních,
nenech se…snadno ovlivnit
a nikdy na své duši
neprováděj retuše,
víš, je přesně taková
…jaká má být…

Nesleduj…jak zběsile si buší
a místo toho…zuby zatni
svalem v obličeji,
až zaskřípou hrany,
v každodenní koleji
…zůstaň vyrovnaný…

Vprostřed sáhů reality
svým snům…dávej prostor,
buď s nimi sžitý,
jak říčka od vrcholků hor,
své touhy…nech plynout,
ač jsi tuze chór,
musíš dál vnímat…
…jak nit kolem srdce
dokáže pnout…

Nedívej se tam, nedívej dozadu,
některá schovaná zabolí,
že už se nemůže vrátit,
jen Teď má svou vládu
a tahle vteřina…hlavní roli,
v plážích hodin klusy,
nepřemýšlej, co se bude dít,
…ono vůbec nemusí…

Nezbývá nic jiného
než pustit se do věcí,
nevítaných činů,
vrhnout se do všeho,
co nehodlá odtéci
a před tebou poskakuje
v intervalech stínů,
…totiž neodkladno
žádné neexistuje…

Jen se uklidni…
jsou tu…krupičky štěstí
podél bezstarostných skal
a pak taky, jiná scestí,
smutek topící ve smůle,
však musíš jít dál
tou nejdůležitější silou,
tou silou všeho…
…silou Vůle…
Autor Jiná, 16.11.2010
Přečteno 275x
Tipy 34
Poslední tipující: Dračičák, la loba, Bíša, NikitaNikaT., Miroslav Možný, šuměnka, carodejka, hašlerka, Psavec, Gabrielle, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

V pohodě, pochopila jsem ;) Někdy je to pravda no, hledáš a hledáš a stejně ji nemáš.

23.11.2010 15:04:00 | Jiná

Nenajdeš, pardón. A další pardón za slovosled.
Prostě, někdy i při nejlepší vůli nedám dohromady kloudnou větu.

23.11.2010 15:01:00 | Dračičák

Jenže jsou situace, kdy i při nejlepší vůli, prostě v sobě tu vůli nenajseš.

23.11.2010 14:59:00 | Dračičák

Krásně řečeno.

17.11.2010 21:55:00 | Miroslav Možný

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí