Světelná

Světelná

Anotace: . . . . .

Strašlivé vize umělcových nočních můr,
skrývají se za zrádnými břehy snářů,
bytosti příbuzné v legendách řeckých stvůr,
ďáblové zmírající v očích nestárnoucích farářů.

Modlitby za andělské počínání na Zemi,
kázání před jídlem v dobré společnosti,
letící zprávy z druhého patra do přízemí,
zločinci bez morální příčetnosti.

Znalci starodávných obyčejů,
neskrývají nadšení nad modernizací,
mluví v hádankách strohých obličejů,
listují v paměti, přesto stránky neobrací.

Divná a neznámá,
je ta země tisíc světel vpřed,
má nádherné panoráma,
a světlo ostré jako střep.

Zacloňte si oči...

...a nechte je zvyknout si na ostrost světla...
Autor Tomáš Přidal, 17.11.2010
Přečteno 323x
Tipy 27
Poslední tipující: Špáďa, Bíša, jitka.svobodova, mademoiselle secret, danav, ZILA78, Psavec, labuť, Miroslav Možný, Mbonita, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tvé tetxy mne oslovují jako celek,ani nevím proč.V jednotlivostech,myslím,tím jednotlivé verše jsou někdy pro mne na hraně,ale celek přijmu.Zvláštní.

19.11.2010 14:31:00 | mademoiselle secret

To se mi líbí, Tome. Ve tvé tvorbě je znatelný pokrok.

17.11.2010 21:57:00 | Miroslav Možný

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí