K jednorožci

K jednorožci

Anotace: Volání do prázdnoty a hledání posvátného tvora, vlastnícího jeden z posledních klíčů k naději.

Uvnitř nás teskno se rozeznělo,
na vás už téměř se zapomnělo.
Někam jste zmizeli před námi skryti,
jenže váš roh nám byl symbolem žití.

Pro samé lidství lid přichází o srdce,
nikdo už netuší co ještě vlastně chce.
Minula doba těch bezelstných pohádek
a lidé už nemají na svůj žal žádný lék.

Už je to dlouhé stovky let
a o víru přišel tenhle svět.
Tak tě tu prosím, vrať se k nám,
ty, jehož ze snů dlouho znám.

Byl jsi už příliš dlouho pryč,
navrať nám k našim branám klíč.
Navrať se nejčistší z dávných tvorů,
než se vše ztratí za lidských sporů.

Ty bytosti z dávných příběhů,
nedovol nám zde přijít i o něhu.
Navrať sem světlo, ty potomku luny,
než se vše změní v zmrzlé duny.

Když by ses vrátil ještě včas,
mohli by možná smát se zas.
Mohli by možná opět uvěřit,
proto tě žádám, nech nás zas tě zřít.
Autor Anjesis, 18.11.2010
Přečteno 689x
Tipy 7
Poslední tipující: Trystan ap Tallwch, la loba, Gabrielle, Kapka, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jednou jsem kamarádce řekla že věřit na lásku je jako věřit že existují jednorožci...a ona mi řekla že existují a druhý den jiná moje kamarádka aniž by to věděla o mém rozhovoru namalovala jednorožce a na něm jsem seděla já!:-)takže od té doby vím-oboje existuje...

28.11.2010 13:44:00 | la loba

Moc hezké...

18.11.2010 19:42:00 | Kapka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí