Ze života.

Ze života.

Anotace: Tak ti nevím, ...neznámí výrostci mi tykaj a volaj na mně posměšný průpovídky. Kde je ta dřív běžná úcta ke stáří? Mladý dneska nedělaj a starci aby dřeli do sedumdesáti. Kam to ten svět spěje? Asi už sem zralej na krchov.

Snad jiní jinak uvidí,
já nechci zůstat němý,
tak myslím při tom na lidi,
jež žijí v naší zemi.

Mají-li jiná vyznání,
hmotnost, tvar, výraz tváří,
poznáš při ruky podání,
kdo zhasíná, kdo září.

Často podivnou havět zřím,
...těch uličnických zmetků,
jež nám, osobám stárnoucím,
nadává bab a dědků.

Panenky tváří planoucích,
mládence činů zbrklých,
...potoky slz mi kanoucích,
roj babic tváří scvrklých.

Odrostli šňůře pupečné,
na bradě mléčné símě,
...čas čítá roky skutečné,
nakládá roků břímě.

Žijeme spolu, přece však
každý svých práv je bdělý,
ať už je chorý nebo zdráv,
...věk od sebe nás dělí.

Stařík má jen svou lopotu,
...mladík se těžko chytí,
nač měl by mít rád rachotu,
pro kousek živobytí?

Jen smrt nás všechny porovná.
Neboj, ...dost pro nás rovů!
Všechny nás šňůra čarovná,
...čas, vleče ke hřbitovu.
Autor ota.pé, 18.11.2010
Přečteno 302x
Tipy 8
Poslední tipující: Bíša, Jana M., Pevya, CULIKATÁ, zenge
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Chjo...

23.11.2010 01:55:00 | Bíša

Povedla se ti a je tak pravdivá.

20.11.2010 19:46:00 | Jana M.

Panenky planoucích tváří,
jimž oči zlatem nebe září,
planoucí panenky touhy,
jsi víc než lásky třpyt pouhý..

19.11.2010 22:55:00 | Pevya

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí