Hvězdy či živoucí múza

Hvězdy či živoucí múza

Anotace: básníkům...

I přesto, že kdysi svítilo slunce
a paprsky jeho ještě hřály na kůži,
teď měsíc nutí nás vydechovat páru
a tvé prsty snažil jsem se hříchy zahřát,
vždyť v objetí bylo nám hřejivě,
tak při vzpomínce mráz mě má ve své moci,
a srdce buší, chce z hrudi ven.

Dnes hvězdy plachtí podmračenou oblohou,
bez rukou spojují se ve dvě nekonečné,
svojí krásou nutí zvedat hlavy snílkům,
pro pohled a jména jejich píší se verše,
vždyť múzou básníkům může být i život žijící.

I když svítilo slunce,
mráz nám hnal teplo do tváří…
Autor Láďa, 18.11.2010
Přečteno 264x
Tipy 9
Poslední tipující: Bíša, Psavec, Gabrielle, ziriant, modrá..., CULIKATÁ, labuť
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkná,zaujala mne!

19.11.2010 10:09:00 | modrá...

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí