Nadlidský

Nadlidský

Anotace: tohle všechno kolikrát..

To mi tu otázka…pořád zeje
a nepřestává znít,
k zemi hlavu mou sklání,
až..co z ní hodlá zbýt,
proč tolik těžké je…

…poznat sám sebe, až do lůna tkání,
prohlédnout každičký vrys,
vědět, co chceš a co nikdy nemůžeš mít
a o co bojovat mohla bys…

Proč tolik těžké je…
umět si vzít věcí pár
a taky jich dvakrát tolik dát
a přitom…tu suchou senáž
nezapálit, nevzplát,
pak taky mít…ten největší dar
a dávat i to, co nemáš…

A já vím, s jistotou vím,
že nikdo všechno nemá,
mezi prsty jednotlivé tříbí,
řeší ukrutné dilema,
když snaží smířit se s tím,
že vždycky něco chybí…

Proč tolik těžké je…
svérázně a sebejistě
umět zachránit a pomoci,
být na správném místě
od rána do samé noci,
když ublížit…je tak snadný,
do krve hořké kapky vína,
lehce se stává…člověk prázdný,
odpouští, ale nezapomíná…

Proč tolik těžké je…
už začíná to znět
jako ozvěna…
tolik těžké…být v rovnováze,
protínat čtyři fáze,
mít rád, milovat,
nemít rád a nenávidět,
když jedna přitom zůstává
…nevyplněná…

Proč pořád se ptát
jak těžké je…spousta věcí,
vždyť tohle všechno
bývá kolikrát
nadlidský přeci…
Autor Jiná, 21.11.2010
Přečteno 256x
Tipy 30
Poslední tipující: Dračičák, jedam, James Libustka, Bíša, ZILA78, Psavec, šuměnka, Miroslav Možný, Skalsky Pavel, Tomáš Přidal, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

když ublížit…je tak snadný,
do krve hořké kapky vína,
lehce se stává…člověk prázdný,
odpouští, ale nezapomíná…

To je krutá pravda.

25.11.2010 11:53:00 | Dračičák

no, popravdě?
pro mne je to ROZHODNĚ nadlický!
já sama sebe nějak míjím
já vím, co ráda mám, co ne
však nemám ráda sebe
co navařím si, vyjím
a miluju svý nebe
a taky poetiku letu balónem

/tu báseň si musím dát znova - je DOST k zamyšlení!/

22.11.2010 16:25:00 | šuměnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí