Proč Eva?

Proč Eva?

Anotace: ***

„Plazím se jako vinná réva,
ode dne ke dni.“
vzlykl muž v osamění
„Což pro mě vykoupení není?“

Bůh jej slyšel. „Zde je děva,
A ty s ní žij a sni!“
Raduje se muž, není sám
u ostatních nebude terčem ke klevetám.

Ležící před Adamem Eva
šeptá: „též si lehni.“
A Adam lehne, je znaven
V jejím těle hoří lačný plamen

Leží šťasten, ale i se hněvá
Když vznáší se nad ní,
Opar nebo snad nádech
skryté kudly v jeho zádech

„Proč Pane, proč Eva?“
Ďábel jí našeptává: „Vetkni,
nůž do Adamových zad!“
„Proč Eva chci se otázat?“
Autor Edmond Kadad, 22.11.2010
Přečteno 250x
Tipy 8
Poslední tipující: Bíša, CULIKATÁ, Niky88, slečna.závist, Sladkalu
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí