Pohřešuje se

Pohřešuje se

Anotace: "zapomenuté" dílo, úplně jsem na něj zapomněl a náhodou znovu našel, tak proč se nepodělit

Pohřešuje se

V temné kobce
Zvedáš oči vzhůru
Skryta před zraky všech
(Jako je smysl života)
Čekáš na svůj osud
Soudce a jeho kata
Aby vykonal jeho vůli

Všichni tě hledají
Je z tebe celebrita
A lidé se přiživují
Pošlete peníze
Pošlete své svědomí na naše konto
Jsou to kupci
Znají tvoji cenu
99,- za jednu sms
Tolik stojí utišení jejich svědomí

V temné kobce
Jen se starou panenkou
Která zažila už lepší časy
První republiky
Čekáš na svého vykonavatele
Až přijde naplnit tvůj osud
Vyrýt jej do stránek novin

Vše co má ruce a nohy pomáhá
Jen tě najít
A ukrást si taky trochu blýskavé slávy
(Pojďme tě hledat!)
Abychom se necítili bezbranně
Protože i nás to může potkat
Nehledáme tebe
My hledáme hlavně sebe

V temném vězení
Kdesi pod povrchem
Za tlustými zdmi z betonu
A železnými dveřmi na zrezivělý klíč
Sedíš na studené zemi
A slyšíš kapat vodu
Dech se sráží v páru
A čas se jistě krátí
Už jsi tam příliš dlouho

Vyčíslíme tvoji cenu
Očistíme svědomí
Pak společně budeme pohoršeni
Stvůrou, kterou jsme stvořili
Pozvedneme malé děvčátko na ikonu
Aby se na ni mohlo časem prášit
(Aby řeč u piva nestála)

Sedíš v temné cele
A všichni tě hledají
Ale už ne živou
Zprvu možná ano
Ale teď už ne
Pohřbili tě zaživa
Jako by od těch těžkých dveří zahodili klíč
Smrt si vezme tebe a ne jejich děti

Tvůj kat nepřijde
Zatím
Není to ten, který tě tu zavřel
Je to ten dav, který tě nechce najít
Autor Jesper, 22.11.2010
Přečteno 271x
Tipy 4
Poslední tipující: James Libustka, strašidýlko-střapatý
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí