Hořkost lásky

Hořkost lásky

Anotace: Ať posoudí každý sám, já nebudu chválit ani soudit sám sebe. Každý autor má být sebekritický, i já jsem.

Sbírka: První květy

Láska je med i pelyněk.
Je sladký i hořký lék.
Je radost i bolest a žal,
mučivě svírá srdeční sval.

Je krásná však krutá.
A do srdce kutá
jeskyni plnou trápení,
v níž život v bolest se promění.

Je omamný sen i noční můra.
Člověk nakažen bolestně umírá.
V dva kusy srdce rozerve,
a radost do něj se nevejde.

Ach bolí mne srdce láskou zrazené.
Je pusté a prázdné, kamenné.
Vyhaslá sopka, vyprahlá poušť,
láska jak povodeň působí spoušť.

Jak pálí mne vzpomínky krásných chvil.
Jak schází mi doteky, z nichž jsem žil.
Jak schází mi něha a vřelý cit.
Jak přál bych si v minulosti být.

Samoty bojím se, lásky a zklamání.
Bolesti, jenž do očí slzy mi vhání.
Jak těžké je vídat lásky mé cíl,
když vím, že nezažil jsem hezčích chvil.

Mé srdce stále volá jméno její,
oči však vidět ji neumějí
bez pláče a bolestného nářku.
Bez vzpomínky na něžnou lásku.
Autor Silver Waly, 22.11.2010
Přečteno 355x
Tipy 2
Poslední tipující: la loba
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jako kritik bych řekla,že je to moc srdcervoucí ale jako člověk a básník St!!!

23.11.2010 12:02:00 | la loba

člověk se přece může radovat z víc věcí, než jen ze vztahů...

22.11.2010 22:18:00 | Lagedama

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí