Vidění neviděného

Vidění neviděného

Anotace: ...s brýlemi...

za skly černých brýlí
proti slunci
viděla pohřební rubáš
místo kabátu,
který měl muž
s kterým se míjela na ulici
když šla přes křižovatku

. . .

když si jako malá
kreslila, viděla
za svými dioptrickými
skly dětských brýlí
zkreslené skutečnosti

. . .

v růžových brýlích
viděla vše až moc růžově,
poté, co si je sundala z očí
růžová budoucnost se rozptýlila
barvy lidí i okolí samotné
se vrátilo do normálu

. . .

jako dospělá
bez brýlí poslepu
tápala v tmách
které ji obklopily
když měla černý den
a stýskalo se jí po
obzorech poznání
z kterých i bez brýlí
viděla do dálky

a ve vytoužený den
ji láska
oslepila....

...ale na jak dlouho...
Autor Tomáš Přidal, 23.11.2010
Přečteno 237x
Tipy 16
Poslední tipující: STIMPRE, Sladkalu, Gabrielle, hašlerka, Květka Š., Kapka, jitka.svobodova, Jiná
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Obsaah a myšlenka, moc krásné...ST

23.11.2010 21:39:00 | Sladkalu

Pěkný závěr.Láska silná jako sluneční svit,dokáže zamilované oslepit.ST

23.11.2010 17:54:00 | jitka.svobodova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí