Občas někdy padnou na zem chvíle...

Občas někdy padnou na zem chvíle...

Anotace: ...

Občas někdy padnou na zem chvíle,
bílý závoj střídá černé dny.
Anděl s křídly,tváře modrobílé,
na kámen si sedl zhroucený.

Od vesnice ozýval se spánek,
nářek dětí rovněž slyšet byl.
A od ucha oddělený džbánek
od bolesti k nebi smutně vyl.

Dny vítězství,bolavé a kruté,
teče kůra řadám jabloní.
Pod kořeny rudé tepny duté
ještě kostrám lebky zakloní.

A pod křídly mrtvých matek slzy,
oživly tu šeď kopretin stráň.
Na vzpomínku ještě je dost brzy
a budoucnost?Ach můj bože chraň.

Vídám děvče v barvě sněhobílé,
všechen smutek pod závojem skryt.
Vzalo nebe bez mrknutí křídel
andělovi zlatý prsten střpyt.

Někdy občas vládnou slova mýtům,
nenapraví čin ulhaný ret.
Dívka šátkem odmávala citům,
s vázou květů pookřejem led.

Někdy jeden druhého se lekne,
u cizích vrat se psem zaklejem.
Když je nejhůř,lid pod křížem klekne.
Nejlíp..jen své srdce zahřejem.
Autor Zdenek, 23.11.2010
Přečteno 310x
Tipy 17
Poslední tipující: Psavec, carodejka, Linzerka, Gabrielle, WAYWARD, hašlerka, Květka Š., CULIKATÁ, labuť
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Mě se vůbec velmi líbí básně ze života a tahhle je opravdu krásná a k zamyšlení, zejména ten závěr je moc hezký.))

Někdy jeden druhého se lekne,
u cizích vrat se psem zaklejem.
Když je nejhůř,lid pod křížem klekne.
Nejlíp...jen své srdce zahřejem.

24.11.2010 19:57:00 | carodejka

St,,líbí,,

24.11.2010 17:07:00 | Linzerka

Taky se mi moc líbí...

23.11.2010 19:24:00 | Květka Š.

Velmi hezká, moc se Ti povedla.

23.11.2010 19:13:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí