Odpadlík

Odpadlík

Anotace: ...

Jsem vězeň,
jsem soudce, jsem porota
a zločinem mým je samota.
Zhřešil jsem a znám své činy,
proto se dnes obviňuji.

Jsem žalobce,
jsem tyran, jsem despota
a sprovodit chci se ze světa.
Žádám o přísné potrestání,
rozsudek, co nezná slitování.

O vězení,
o žalář, o galeje.
Ať není již žádné naděje.
Ať zhasnou svíce, ať mlčí hlasy.
Ať zoufám si, ať není spásy.

Jsem zločinec,
jsem vyvrhel, jsem odpadlík.
Tahle to napište na pomník.
Autor Vincenc Gade, 15.11.2004
Přečteno 463x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí