Po zimě jaro

Po zimě jaro

Anotace: Zbytky doufání v to, že i zlé je pro něco dobré, smrt že plodí život a bolest je jen první fází štěstí.

Na holých větvích zbytky snů.
Tma skrytá v křídlech havranů.
V posledních listech barva krve
- ne, nebude nic jako prve.
Utekla létu zpoza mříží
a teď se kradmo kolem plíží.
Oči má z ledu, v vlasech sníh.
Ten její známý ostrý smích
vítr už roznes po polích.

Mýtina, v noci děsuplná.
Uprostřed leží mladá srna.
Přikrytá něžně vločkami,
se slzou, jak se zazdá mi.
Vprostředku bílé závěje
se naposledy zachvěje
srdce. Jediné z nevinných.
A zbytky dechu, řekla bych
vítr už roznes po polích.

To samé místo, jiný čas.
Pryč odtáh´ všechen zmar i mráz.
K skále vlčice nese kost
- pro svoje mladé budoucnost.
Šedivé vlče mámu vítá.
Březen už písně v stéblech splítá,
po mýtině se srnec mih´.
Neutěšenost časů zlých
vítr už roznes po polích.

Po zimě vždycky přijde jaro.
Stalo se? Ať. No tak se stalo.
I když to nikdo nespraví.
Život hold nikde nestaví.
Však zbytky smutků, pozdní sníh
vítr už roznes po polích...
Autor Descardea, 24.11.2010
Přečteno 276x
Tipy 11
Poslední tipující: Eru Alonnar, Flamy, Désolé, jitka.svobodova, šuměnka, Jana M., CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

úžasně napsáno,jen tiše závidím =)

28.11.2010 13:16:00 | Désolé

Tedy to je dílo!
Má to děj, rytmus, náboj, sílu, smršť i syrovost.
jak dobré kýty kilo
asi budu Tvůj přicházivší host!

jedna z nejlepších básní, co jsem poslední dobou četla!

24.11.2010 22:56:00 | šuměnka

Má v sobě sílu.

24.11.2010 22:02:00 | Jana M.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí