Strýčku Werthře

Strýčku Werthře

Anotace: ..reakce na četbu Utrpení mladého Werthera od Goetheho

Ach milý Werthře,stojím ve Vašem stínu,
nemá dívka,nemá žádnou vinu,
vždyť pod svíčkou bývá největší stín,
nejtrpčí je nejlepší ze světových vín,
nejdražší samet rozdrásá kůži,
pláčeme - my - muži.

Milý Werthře, co já bych Vám psal,
chci navštívit lesy nedaleko skal,
však lidé tam stejní jsou,
k pokrmu srdce hříšně zvou,
hřích jež u nich očištěn,
nás spasí spanilá zem.

Příteli, až náš kalich se vyleje,
na šatech krev, krev a kapky oleje,
naše srdce v vzplanutí,
pro naše lásky nadchnuti,
vydáme poslední vzlyk,
náhle světlo svíčky - blik!
Autor Désolé, 25.11.2010
Přečteno 246x
Tipy 4
Poslední tipující: la loba, Lamorte
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí