Neskorá jar

Neskorá jar

Anotace: len tak

Sbírka: O smrti, hroboch a tak...

Bratislava je zasypaná snehom z topoľov,
chystá sa na príchod leta
ako nevesta pred vchodom do chrámu,
netrpezlivo čakajúca na prvé ráno,
keď zobudí sa s obrúčkou na prste.

Dievčatá, tie krásne i tie menej pekné,
prežúvajú hamburgery
a nad kolou štebotajú,
aké plavky si kúpiť,
aby boli in.

Aj žobrák na Poštovej,
čo kľačí pri skejtbordistke,
ukradomky ohmatávajúc jej ešte nevyvinuté
telo z bronzu,
sa teší na leto.

Autor nebech, 27.11.2010
Přečteno 296x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí