Ledová

Ledová

Anotace: . . . . .

rozpustilé kapky
klouzají se z
tvářiček mráčků
hrají si, která
sebou první pleskne
a vpije se do
prochřadlé hlíny

. . . .

popraskaný obraz
z ledových jinovatek
hraje do očí
melodii štiplavé
královny zimy
a chodci před ním
poslušně sklápějí zraky

. . .

v postelích s nebesy
zahřívají se milenci
v zájemném tření těl
a líbají se jazyky,
které jsou nezkrotné
jako zamilované kobry,
které jsou v sobě omotány

. .

a zima v některých srdcích
klesá pod křehkou náladu
i přesto, že každý je milován

.

...a někoho to zevnitř trhá...
Autor Tomáš Přidal, 27.11.2010
Přečteno 236x
Tipy 18
Poslední tipující: pamp_elka, labuť, Gabrielle, Psavec, Květka Š., Jiná, jitka.svobodova, CULIKATÁ, ...
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí