Návštěva

Návštěva

Anotace: Odcházím, aniž bych vůbec přišla. Mrazivý podvečer v městě, plném zvláštních míst.

Šero zhltlo městské čtvrti,
Ukusuje z dláždění.
Mráz ubodal růže k smrti…
Ztvrdly jako kamení.

O kovovou, tenkou dírku
Mince tupě zachrastí.
Zvonky štěstí?
Na náměstí
Lámu nazmar další sirku.
Zalepenou náplastí.

Dál čekají dveře z plechu
Otevřené dokořán.
Vstupte, dámo,
Postaráno
Máme o atomy dechu
Co se víří do všech stran.

Kam se žene tahle kára?
Roztřesená poznávám.
Zakroucená vlhká čára
Na sklo přes můj protest čmárá
S lehkostí tvůj monogram.

K smíchu jsou mi moje dlaně-
-prázdné, malé, bezmocné.
Samu by mě zajímalo
Co mi torzo ega vzalo.
Proč nás musím odevzdaně
Řadit mezi nemocné.

A zda mé tváře budou slané
Až zaklepu u dveří.
Smutné oči, co mi poví?
Tvoje srdce papírový…
Že to zvládnu, mladý pane,
Ani nikdo nevěří.

Hádám lidi podle tváří.
Kdy zas přijde pondělí?
S lží a svými sebeklamy.
sám ve městě z origami.
Na hračky jsme náhle staří…
teď prý oba dospělí.

Snad jsem dítko příliš smělé.
Vzals mi křídla, nevím čím.
Nenapíšu ani zprávu.
Schovám mapku do rukávu,
Z říše s viaduktem v čele,
Skleslá, hrdě odkráčím.
Autor Sam&ntha CH.Camberly Way, 28.11.2010
Přečteno 380x
Tipy 7
Poslední tipující: PetTulak, oběžnice, James Libustka, Chancer
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Kdybych uměla zpívat tak si ji zaspívám...

03.12.2010 14:49:00 | oběžnice

Jak jsem se dřív na to slovo "dospělý" těšil, tak mi teď začíná nahánět hrůzu...

29.11.2010 21:55:00 | Chancer

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí