Kouzelník Žito

Kouzelník Žito

Anotace: Báseň z 5.září 2000

Kouzelník Žito
zaklel sám sebe
do blikajícího semaforu
na tisíc let
a teď je mu to líto

Na těch tisíc let
co rabín Low každý večer
klidně znovu usíná
a smrtka na orloji
se směje lidským vteřinám

To Tycho de Brahe pořád spí
stějně už dávno není
v Praze vidět na hvězdy

Jenom na chvíli na konci léta
kolem třetí nad ránem
kouzelník Žito hvězdy rozsvěcí
ale vidí je jen ti
kdo nemají oči plné slz.
Autor Ondřej Zlámal, 29.11.2010
Přečteno 377x
Tipy 4
Poslední tipující: NikitaNikaT., James Libustka, Jana M.
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Poutavé a pro mě zamyšlenkové, zajímavé počtení. ST!*** za to.

12.05.2011 06:56:00 | NikitaNikaT.

Zvláštní smutek z tvých básní ...

29.11.2010 23:28:00 | Jana M.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí