Život je děvka neřestná.

Život je děvka neřestná.

Anotace: ???

Odhodí děvka pestrý háv
i sirénin hlas zrádný,
mnohý k ní došel živ a zdráv,
však nevrátil se žádný.

Kdo vyšel, stržen v divý rej,
po něm měl těžké spaní,
jen vnitřní prázdno, lživý děj,
...děvky a chlast jen schání.

Snad dokázal jsem dobře žít
i pěkné písně zpívat,
po lásce netoužil jen snít
a ve lži neprodlívat.

Píseň zrozená v bolesti
o zvadlé je již kráse,
o promrhané mladosti,
o pohřbeném je čase.

Až zazní zvony polední,
odložím svoji lyru,
...dozní-li píseň poslední,
ztratil jsem v sebe víru.
Autor ota.pé, 30.11.2010
Přečteno 289x
Tipy 18
Poslední tipující: ota.pé, Gabrielle, carodejka, Jana M., Markéta Hl., Psavec, zenge, CULIKATÁ, Zelená okurka, Květka Š., ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc hezké, tesknivě pěkné.

02.12.2010 23:04:00 | carodejka

skvoSTná avšak trochu smutná

01.12.2010 09:44:00 | Markéta Hl.

Je jediné řešení
nezpívat nikdy píseň poslední

30.11.2010 09:41:00 | Kars

Moc pěkně napsané

30.11.2010 09:40:00 | Skalsky Pavel

život je vším čím ho chceš žít..

30.11.2010 08:19:00 | Mbonita

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí