Sníh

Sníh

Anotace: Můj pohled na dnešní "Sněhobíle, vánoční a novoroční dobu"..

Pokryl nám střechy ten bělavý prášek,
schoulil nás do bund,
a Já vypadám teď jako šašek,
ulicí jdu a nohy podkluzují,
kuličky sněhu zmrzlého,
pomocí podrážky klidně rozšlapuji.

Špiním ho schválně,
nemám rád když je tu bílo,
je tu moc čisto,
a to by se Nám tak líbilo,
myslíme že sníh ty chyby zakryje?
Že zmizí pokrytec,lhář i lump,
když v sníh svou hlavu zaryje?
Že zmizí vraždy, loupeže války a chudoba,
že když tu sníh je,
najednou je jiná doba?

Vánoce přijdou tak hurá všichni v obchody,
ušlapte stařenky, důchodce a malé děti,
Ušlapte neb neznáte pach chudoby,
který "potřeli" jsme prý už,
v dvacátem prvním století.

Shánějte,kupujte berte i z cizích košíků,
hlavně potom hrdě jděte s cedulí na triku,
že novoroční předsevzetí,
již pro vás není,
že na to si hrají jen malé a hloupé děti.

A Já se ptám?
Za co se považujete,
nepoznám obličej Váš,
od toho od prasete!
Autor Atilla, 30.11.2010
Přečteno 256x
Tipy 1
Poslední tipující: James Libustka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí