Dobří a zlí

Dobří a zlí

Anotace: co je dobré, a co zlé?

Já nikdy nebyla jsem dobrou bytostí,
snad ani nechtěla, a netajím se tím,
ač párkrát jsem prošla se v pochybách s trpkostí,
tak možná, že víc než mnozí tu vím.

Já nikdy snad nebyla jsem dobrým (vám) stvořením,
a nikdy netvrdila, že jím vlastně jsem
a svět sladí čaj moc hořkým mi kořením,
že raději bych prospala celičký den.

Ne, nikdy nebyla jsem „ dobrým´´ člověkem,
zda vůbec člověkem jsem někdy vlastně byla,
nikdy mi neublížil žádný temnot člen,
naopak, mnohého jsem klidně políbila

A nikdy nebála jsem se zlých netvorů a běsů,
z ničeho nelidského já neměla jsem nikdy strach,
milujíc návštěvy nočních hřbitovů a lesů.
Jen jediné stvoření mi přišlo jako vrah.

Já nikdy nebyla bytostí tak úplně dobrou,
nebyla, a tím se netajím.
Však než-li mne opět zde do srdce bodnou,
slyšte, já ale nebyla jsem ani ničím zlým
Autor Anjesis, 01.12.2010
Přečteno 291x
Tipy 10
Poslední tipující: angellka, Eru Alonnar, Danger, CULIKATÁ, Kapka, Charibeja, labuť
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nebojíš se temnoty chodíš tam kde nejsou dny
jsi zahalena tajemstvím stejně o tobě mnohé vím
nechodím viděn jsem jen stín
zloděj ve snech, vrah duší , víl

07.12.2010 21:18:00 | Eru Alonnar

Podle mne není svět černobílí...
Pokud je zlo ,musí být i dobro,jedno bez druhého nejde...
Umění je balancovat s rovnováhou mezi němi po hraně žití.

04.12.2010 19:06:00 | Danger

Největším dobrem je žít podle přírody.
Marcus Tullius Cicero

01.12.2010 18:45:00 | Kapka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí