Věčnost & Věrnost

Věčnost & Věrnost

Anotace: . . .

na několik způsobů
líbám ústa věčnosti
nechám tělo plakat
v potu zimní vánice
udusím plamen
horké touhy ve varu
a nespálím žádnou věrnost,
která stojí při mně
v obláčku výzvy
lehnout si k ní
a nechat se laskat
jejími slůvky o milování

. . . .

držím s ní
jako s nejlepší dívkou,
kterou chci objímat,
nejlepší v okrádání o čas
kdy platíme rovným dílem
ty společné chvíle
za polibky, kterými stvrzujeme,
že doba lásek
nevisí jen na vlásku
rybářské udice,
ale visí ve vakuu
každého nového dne
asi jako šťastní oběšenci,
kteří toužili po
Moranině doteku
doteku bohyně smrti

. . .

a oni nevisí na krku
svým rodinám
jenom jsou mrtvou vzpomínkou
v těch šťastných očích smrti,
která si pro ně přišla,
když spáchali zlo
v zádumčivý čas
pouličních zločinů

. .

ale co je po
praktické stránce
vůbec věčností,
když se říká,
že žijeme na věčné časy
a umíráme v okamžiku...

...kdy se možná opět
narodíme v jiném těle...

jako někdo jiný
s jiným jménem
a jinou budoucností,
kterou máme vepsanou
v knize, která je naší vizitkou

.

a předčítat z ní nemusíme,
protože ona nás má přečtené
do posledního písmene
Autor Tomáš Přidal, 03.12.2010
Přečteno 382x
Tipy 29
Poslední tipující: jitka.svobodova, Gabrielle, Psavec, Mbonita, Tamara, NikitaNikaT., hašlerka, Jiná, CULIKATÁ, Květka Š., ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Vesmír je nekonečný.Nevíme co je po životě.Já si myslím,že duše se převtělí do jiného těla.Dík za Tvé nápady, jsou skvělé.Paráda.

04.12.2010 22:34:00 | jitka.svobodova

Považuji to za silné,zralé a velmi dobré.
ST

03.12.2010 20:26:00 | Mbonita

Věčnost může trvat aj vteřina, věrnost je především láska, pouto dvou lidí... když se miluji, jsou si bok po boku oporou a to za každé situace... někdy se člověk spálí a snaží se to vysvětlit, jsou ale lidé, co stejně bodnou a budou si mlet jen to své a ostatní budou lháři. Skvostné, pravdivé dílko. ST!***

03.12.2010 19:51:00 | NikitaNikaT.

Přemýšlím nad řádky... je v nich hodně pravdy ST***

03.12.2010 19:47:00 | Tamara

Jo. Máme Jen žít.
Pěkné:-)

03.12.2010 09:57:00 | Žqáry

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí