Od pramene...

Od pramene...

Anotace: ...

Od pramene mrtvého vše kolem,
prapor listí v betonový sad
proměnil, až zavlály bolem
oči květů z ušlapaných blát.

Mění hlína notu starých písní,
rudé pece červeń rozpálí.
Řada topol brodící se tísní
šišky korun ústa odhalí.

Nevěřil jsem kůrám nikdy hlasu,
jako kluk jich med však míval rád.
Dnes se topím v jejich kadeř vlasů,
špalek v kamnech vidím umírat.

Kruhem lopat brání právo mlýny,
od hladin až k mraku odstavcům.
Nic však naplat!Přibyly jen stíny,
klid vody se líbí neplavcům.

Špic měsíc však stále ještě voní,
slunce s ním jde s vůní do všech let.
Štěstí též,že nozdry zdravých koní
dokáží rozsvítit žilám tep.
Autor Zdenek, 03.12.2010
Přečteno 322x
Tipy 13
Poslední tipující: Gabrielle, Psavec, Mbonita, hašlerka, NikitaNikaT., CULIKATÁ, Květka Š., Skalsky Pavel, Markéta Hl.
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí