básnička OKOLO SVETA

básnička OKOLO SVETA

Anotace: Zoberte deti,zoberte atlas, kašlite na pas a cestujte. Prajem všetkým príjemnú púť.

Z Bratislavy v jedno ráno
vyplával som ,deti, áno.
Na lodi a úplne zdarma,
priamym smerom do Komárna.

Cez Maďarsko do Rumunska,
niekedy je cesta úzka.
Pozrel som sa občas hore
a tu zrazu, Čierne more.

Keď preplávam Čierne more,
dám sa potom smerom dole.
Zastavím sa v Istanbule.
Nádrž nafty je na nule.

Doplním pohonné hmoty,
vodu,jedlo,do foroty.
Zvládnem každú opravu
a vyrazím z prístavu.

Za Cyprom, to by som chcel,
pozrieť sa na Izrael.
Cez Suez a more Rudé,
chcem už stáť na rodnej hrude.

Bosí ba aj obutí,
zakotvíme v Džibuty.
Kormidelnik ,menom Rišo,
chce navštíviť Mogadišo.

Tak to teda Rišo nie,
Tadiaľ cesta nevedie.
Musíme, kamoš môj zlatý,
bez zastávky, do Kalkaty.

V oceáne Indickom,
nastal v plavbe veľký zlom.
Stále sú obrovské vlny.
Všetkým sa žalúdok vlní.

Už sme vedľa Sumatry.
Stále myslím na Tatry.
Keď zbadám austrálske brehy,
v Tatrách sa už topia snehy.

Tazmánia ,Zéland Nový
Tam nemajú signál Novy
Cez Fidži na Vanuatu,
tam si chcem postaviť chatu.

A na ostrov Veľkonočný,
dorazíme strašne lační.
Chytíme nejakú tresku.
Čerstvú a nie ako v Tescu

Opravíme v lodi dieru
Pozrieme si Limu v Peru
Ešte také 2-3 míle ,
chvíľu pobudneme v Chile

Začína byť trošku zima
pri rovníku bolo príma.
Chceli sme ísť práve sem?
V diaľke je Ohňová zem.

Tak jej rýchlo zamávaj
pred nami je Uruguay.
Pri kormidle Rišo vyje:
,,Ja chcem ísť do Brazíliééééééé!“

Z posádky už všetci vyjú
zastavíme teda v Riu.
Pri Afrike som už chorý,
ešte rýchlo na Azory.

Ach ,Doverská úžina
Hľadám ústie do Rýna
Za pár dní sme na Dunaji
už sa cítim ako v raji.

Ešte Viedeň, potom Blava
prestáva ma bolieť hlava.
Prestáva ma bolieť brucho,
len v krku mám trošku sucho.

Už som doma milé deti
ako ten čas rýchlo letí.
Pred chvíľou som úplne zdarma
plával priamo do Komárna
Autor džemo, 17.01.2006
Přečteno 608x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Chjo... letos jsem cestu okolo Světa absolvovala s Luciášem (Luca_69) a jeho psíma holkama, seniorem, před dvěma týdny s Buližníkem a jeho Evčou... ju, jedno z míst, kde je mi pohádkově... :o)
Přijeď, projdeme se... je to jen 12,5 km, báječná relaxační procházka (a teď doufám svádim!!)

01.09.2007 19:38:00 | Cecilka

Jinak ještě jednu cestu znám...
okolo Světa za dvě hodiny a kousíček,
teda pěšky... :o)
a pak si může říkat "světošlápek", človíček... :o)))

17.01.2006 13:47:00 | Cecilka

..aneb dovolená za babku. Díky, zasmál jsem se

17.01.2006 09:03:00 | Bajaja

bez háčka a bez legrace
snad to zvládneš
pomůže Ti
satelitní navigace :-)))

17.01.2006 08:49:00 | Buližník

:o) už to vidím v živých barvách,
háček pádlem zčerstva mává...
sem tam jez a sem tam peřej,
kamarádi neuvěřej... :o)))

17.01.2006 08:35:00 | Cecilka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí