MRAVEC A CVRČEK

MRAVEC A CVRČEK

Anotace: Poučná ,aj pre dospelákov.

V tráve mravec brvno nesie,
veľmi ťažko sa mu lezie.
Ako on je tri krát väčšie,
pot mu už cícerkom tečie

Nemá čas ísť na ihrisko,
musí stavať mravenisko.
Cvrčkovia tý sa fakt majú,
celý deň na husle hrajú.

Keď však príde dážď a zima,
cvrček volá:,,Mravec ,skry ma!“
Celý deň ti k práci hrám,
až struny zodrané mám.

Rozmýšľajte deti sami,
Cvrček leto trávi hrami.
Mravec,aj keď ho hry bavia
Celé leto svoj dom stavia.
Autor džemo, 17.01.2006
Přečteno 367x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moje dcera by ti řekla,
že když cvrček umí hrát,
vzdělání má, školy, kurzy,
tak nemusí pracovat... :o)

Kdyby ještě pilnější byl,
cizí řeči našprtal,
před zimou by mu pak každý
svoji chýšku otvíral... :o)))

17.01.2006 09:57:00 | Cecilka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí