Nejlepší verše

Nejlepší verše

Anotace: pro vás píšu...

Sbírka: Osobnosti

Nejlepší verše nezvládám
já sotva pero pokládám
na papír kodrcavou rukou.

Mé komory když v rytmu stěží tlukou
má mysl otupělá krabicovým vínem
s duší co k jiné utíká
a drží se jí jak světlo se svým stínem

pak s hlavou kdesi v hloubi tmavých oblaků
můj rozum pozbytý všech hloupých rozpaků
říká, že nesmysl je chtít psát verše nejlepší.

Vždyť na světě je mnoho jiných pocitů
jak vyjádřit se přece bez slov skvěle můžu.

Pak touhu tolik psát pak lehce zmůžu
a vyjdu z vrat svých s krásnou náladou
že usmívat se budu na vás, na lidi
já básník co neuměl ty verše nejlepší tak psát.

Vždyť stačí jen se trochu pousmát
a hned je lépe na světě
hned má mě více někdo rád.

Tak díky...

Vám.
Autor Paulín, 03.12.2010
Přečteno 366x
Tipy 16
Poslední tipující: mkinka, strawbery, labuť, Mbonita, Gabrielle, malá slečna, NikitaNikaT., CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkné řádky.

25.02.2024 19:41:58 | mkinka

Úsměv se úsměvem Ti vrací
A bolest léčí lépe než-li lék
A dlaně nejsou osmělí ptáci
Když láska vyťukává šepot kláves

04.12.2010 21:17:00 | labuť

psáno ze srdce

ST

04.12.2010 19:45:00 | Mbonita

:)

04.12.2010 13:12:00 | malá slečna

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí