Prokletá

Prokletá

Anotace: s čistou hlavou...

Ve větvích stromů,
pod nánosy sněhu,
houpačky to hvězd,
opuštěno několiko střepů.

Snít život ve snu,
žít sen v životu.

Náruče odvál vítr,
do strání, kde sníh zapadá,
bez slunce a ranních tání,
kde sníh se v prach rozpadá.

Jen povlak na jediném prstu,
zkouška dospělosti v životě minulém,
bez vidin jít cestou dál,
ke stromům, kde ve větvích jsou slova schovaná.

Tváří obrátit se ke krásce nesmělé,
s čistou hlavou položit se do klína,
nechat se hladit konečky vlasů,
co ve starých básních se básník proklíná.
Autor Láďa, 04.12.2010
Přečteno 255x
Tipy 7
Poslední tipující: Sisinka, CULIKATÁ, ziriant, labuť, Kapka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Líbí se mi...

06.12.2010 22:21:00 | Sisinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí