Účet pekla

Účet pekla

Anotace: popálení na těle i na duši

Z upletených dětských písniček,
zpívám tóny vyšších hlásků,
po mém duši pase ďáblíček,
z hlavy trčí klubko naježených vlásků.


Pojď si pro mě čertíku,
jsem jen jeden nezbedník,
zahraj taky muziku,
a já zazpívám Ti za pětník.


Mého váženého hlasu,
važ si nyní čertíku,
není příliš času,
zpívat v pekle hříšníkům.


Tam se budu smažit v kotli,
hlas se rázem vykřičí,
aby moje hříchy zkrotly,
žár, ten se mnou zacvičí.


A spálený po těle,
vyřízený s účtem pekla,
nenajdu už přítele,
má naděje mi utekla.


Všichni raději odvrátí zrak,
od popálení na duši,
a po mém těle šíří se tlak,
a kdo nezažil, ten netuší.
Autor Tomáš Přidal, 05.12.2010
Přečteno 269x
Tipy 19
Poslední tipující: Gabrielle, Anjesis, jitka.svobodova, Miroslav Možný, James Libustka, Tamara, labuť, CULIKATÁ, Jiná
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

moc dobry

09.12.2010 20:01:00 | Anjesis

Zajímavá.Zas o něčem jiném.***

09.12.2010 08:46:00 | jitka.svobodova

Zdařilá. ST

06.12.2010 16:15:00 | Miroslav Možný

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí