Tma

Tma

Anotace: Řekla bych, že to vystihuje mnohé z nás, nemluvě o mně...

Tma je v každém z nás.
Někde v hloubi se ukrývá,
byť viděna často nebývá.
Pak ale přijde její čas.
Čas, kdy rozhostí se v nás
ten nesnesitelný vztek.
Křičíš, vlasy si rveš,
ale na pomoc nikdo nepřijde.
Čekáš na dobrý skutek,
od člověka, který pomáhá denně a dnes,
ale na pomoc nikdo nepřijde.
Nikdo nepodá ruku svou,
aby pomohl s láskou tobě.
Musíš sám kráčet vlastní tmou,
i když skončíš třeba v hrobě.

Tak zdát se může tobě,
ale málo křičels.
Málo rvals vlasy své.
Lidé nevidí tvé utrpení.
Tys vymyslel si ho,
pro ostatní žádné není...

Ale v nitru tvé duše,
ano já vím.
Trápíš se sám a tiše.
Však možná to -
kámen úrazu bývá.
Mluv - křič - plakej -
ale nikdy si nezamykej svá ústa na zámek.
Pokud uzamkneš,
uzavřeš svůj jazyk,
nestěžuj si a trp dál.

Však nediv se pak, že jsi sám.
Autor Cortina, 06.12.2010
Přečteno 346x
Tipy 13
Poslední tipující: blackwolf, Gabrielle, Kapka, Psavec, hašlerka, Daniel Osbourne, NikitaNikaT.
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Vystihuje a skvěle!! ST

07.12.2010 09:30:00 | xoxoxo

krásně napsáno..ST!

06.12.2010 21:41:00 | hašlerka

Skvělé a pravdivé...právě se mi to teď hodí do nálady, kterou prožívam.Těžké období kdy neni nikam východu a děláš zoufalé činy.Moc hezky napsané Supertip :)

06.12.2010 21:35:00 | Daniel Osbourne

Ano, něco na tem bude, ale oponuji pouze v tem, že křikem si nikdá nikdo nic nevydobí napořád... resp.. ne vždy je to to pravé řešní, viz ostatní... ST! za zamyšlenkovost.

06.12.2010 21:16:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí