Zhypnotizovaná peříčka

Zhypnotizovaná peříčka

Anotace: ***

*

po půlnoci
kdy hvězdy praskají nadějí
a touhou
vzbudil ji sen

z oblohy prší drahé křišťály
dopadají do moře
a ty se tam v nich potápíš
s výbavou hloubkového potápěče
a průzkumníka znalce

ve vypuštěných bublinkách
posíláš na hladinu vzkaz
že hledáš včerejší zapadlé slunce
prý proto
že už dlouho spáváme v postelích
s lyrickým snem
a siluetou múzy
jazyk nám ovládá panika
a nejintimnější svět
pije sny přímo z duše
míchá barvy
svítí jak elegantní lampion
co bývá pověšen v tanečním sále
když začnou strašit peříčka
zhypnotizovaných nocí


podala ti štětec a hřeben
abys ho tam namaloval
a učesal mu paprsky
tak
aby dosáhly ze dna
až na Antares

*
Autor isisleo, 07.12.2010
Přečteno 324x
Tipy 18
Poslední tipující: WhiteSkull, Koprtinka, Gabrielle, jedam, hašlerka, j.c., labuť, CULIKATÁ, Zasr. romantik, Mbonita
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tip. A nejen za Antares. Krásně napsáno!

12.12.2010 00:12:00 | Koprtinka

Jsem Antares, víš kde mám byt?
Ano, v Heřmanově Městci
a spíše nežli potapěči
podoben jsem horolezci
co skály hledá pro úkryt
Však bez problémů, neměj péči
jsem za vodou a bývám vesel,
dobrá nálada prý léčí
i mistra čalouněných křesel

PS.
Antares, a.s., jeden z největších výrobců kancelářských židlí v ČR.
:o)
Jiří senior

08.12.2010 15:59:00 | j.c.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí