Lásky básníků

Lásky básníků

Anotace: největší z lásek je touha...

Básníkům není dovoleno milovat,
jejich pravou láskou je touha:

Touha milovat odlesky v branách zrcadel,
a tam ve vzpomínkách prochází hříchy minulé,
bez břehů příbojů zvadlých ctitelek,
kterým pár písmem na ňadra ústy vynášel.

Touha pít, když sklenička ke dnu se dívá,
lógr ze zelené víly jak sukně břišních tanečnic,
třese se na další z mnoha záchvatů,
kdy tužku popadne a svět okolní, pouze v mlze bývá.

Touha znát všechny hříchy těchto dnů,
ve světě poznat každou z mnoha dívek a žen,
všechny svést, s mnoha prohodit několik vět,
když z cizí postele, v půlnoci, se potichu vykrádá,
svým ubohým, omluvným veršem.

Touha žít naprosto obyčejný život,
jak ostatní lidé, co pouze chodí bez odlesků zrcadel
skrz mnoho minulých životů,
které zkušenost snaží se předávat.

Touha žít obyčejný život vedle obrazu svých básní…
Autor Láďa, 08.12.2010
Přečteno 289x
Tipy 14
Poslední tipující: Nekonečnost, Gabrielle, Psavec, CULIKATÁ, labuť, jedam, Mbonita, ziriant
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Žijeme v každém člověku, štěpíme svou duši s každou další básní a své tělo s kadou další múzou. Ale jedna existence z těch všech jsme právě my, obyčejní my, schopni milovat Jedinou..., ale zmatení z toho, že jich každým slovem milujeme víc a víc. Můžeme žít vůbec "lépe"?

08.12.2010 20:43:00 | ziriant

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí