MRAZIVÁ NOC

MRAZIVÁ NOC

Anotace: báseň napsaná pro potěchu společnosti na čtyři zadaná slova:Pentle,Kladívko,Lampa,Špendlík

MRAZIVÁ NOC
(báseň věnovaná Rucuk s láskou)

Kladívko hodin o zvonec ťuklo na věži,
tak tence,jak jen se píská na milence,
a tak tiše,jak jen zajíc dýše uvnitř svoji skrýše,
jakoby se bálo,že spálí štěstí rodin
tím mrazem,co po ulicích leží....

A ručičky se líně posunuly,
jak jen se hýbe pentle přikovaná špendlíkem
na límci,přibitá tím vykřičníkem,
když větry dují z hůry
jakoby si umanuly,
že tuto zimu budou svěží....

A lampa pod bílou čepicí ví,
že její světlo je netřeba,
světlo,co zde v mrazu visí
neprotnou poutníci po ulici,
štrádujíc vchod od vchodu
a prosící o vodu a o chleba...

Je mrazivá noc
a každý v pelechu leží...
Autor Houda, 09.12.2010
Přečteno 242x
Tipy 12
Poslední tipující: jitka.svobodova, Gabrielle, divoska_jaja, zenge, CULIKATÁ, Skalsky Pavel, labuť, Romana Šamanka Ladyloba, Judita
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí