Když ještě dárky nosil Ježíšek

Když ještě dárky nosil Ježíšek

Anotace: vlastně se to skoro nezměnilo...a jak to bylo u vás?

Čtyři svíčky v poryvech plápolající,
otevřená okénka adventního kalendáře,
v nedočkavosti můj dech tiše tající,
ať už se den k večeru hbitě rozpáře…

Však jen posečkej…a vychutnej jej celý,
hřejivé úsměvy na andělské skráni,
kde lesknou se ty zlatavé lamely
a stromeček po větvích lehce zavání…

Kde kousek dál láká čerstvé cukroví
a křupavá vánočka od babičky,
konečně pár chvil s vlídnými slovy,
s vůní pomerančů dřímající za víčky…

Po chvíli tma už dnu začíná světlo brát,
to ve mně se radost s napětím čeří
a ač nemám vůbec žádný hlad,
prosím maminku o slavnostní večeři…

Jen rychle ke stolu na kapra se salátem,
popřát dobrou chuť s pestrostí na talíři,
kouknout za okno, jestli se na kopci zavátém
náhodou už na sáňkách ve vánku nevíří…

Však musím vydržet…až půjdem do pokojíčku
v pohádkové knížce společně si pročítat,
tatínek na záchod tradičně má svou cestičku,
by Ježíšek se nepolekal a mohl k nám zavítat…

Vteřiny, minuta, to se tak vleče,
nedočkavě popoháním ten čas,
když tu už najednou slyším,
jak něžně…volajíc na nás..
…cinká stříbrný zvoneček…
Autor Jiná, 09.12.2010
Přečteno 474x
Tipy 32
Poslední tipující: Calië, ZILA78, Ishtar, Psavec, Gabrielle, šuměnka, NikitaNikaT., hašlerka, Květka Š., Miroslav Možný, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Mno jo, úplně jsi mě dostala do útrob dětských let... to víš, že aj nadále takovéto malé tradice neustále pokračují a to je mocinky dobře. Nádherné dílko, které plně zasluhuje ST!***

09.12.2010 20:39:00 | NikitaNikaT.

Když ještě dárky nosil Ježíšek, tak to bylo lepší - nemuseli jsme je kupovat a utrácet za ně tolik peněz, že.

09.12.2010 18:18:00 | Miroslav Možný

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí