Poslední cigareta

Poslední cigareta

Anotace: spoluautorka : Barbora Roušarová

Černé plíce máš a hoříš touhou další šluk si dát
A přitom slepě věříš,že není nač se obávat
V zádech stín smrti již Tě delší dobu provází
V životě jsi na vrcholu,jen cesta se teď rozchází
….a ty už v ruce další máš
Tak při rozhodování svá rizika zvaž.
Oheň zaplápolá a smrt na Tebe dýchá
….cítíš,jak nikotin s krví se Ti míchá.
V hlavě z kouře se tvoří spousta snů
Běžně jako po oknech stékají kapky všedních dnů
Na chvíli mozek omráčil ten zrádný plyn
Ale popravdě takhle ničíš parenchym
Den po dni,měsíce,roky a nebesa plynou
Kdy ty bez ní a ona bez tebe,vzpomínky hynou
Plíce se válí v peřinách plynu
Opravdu jsi si vědom svého činu?
Tvé tělo jen bolest sžírá
Ovšem každá minuta tvůj život uzavírá
….někdy je čas to vzdát.
Oči se Ti kalí a ruce chřadnou,
už zdáli všichni vidí, jak Ti tváře chladnou..
Zanedlouho příjde, slečna s kosou si pro Tebe!
Vezme si Tě s sebou, do pekla, či do nebe?
Je to zlé,když řeknu suše,
Že opouští Tě tvoje duše
Je to jen a tvoje vina
-dostala Tě rakovina!
Stejně jako na spáncích ti tiše tepe
Poslouchej,vždyť už někdo klepe
Pak otevíráš dveře,rychle zmizela i s Tebou
A hrůzný chlad si vzala s sebou.
A tak pokryla Tě jemným mechem
Tam,kde skončilo to jedním vdechem
Stejně jako tonoucí se na dně dusí
Tvé tělo červi žerou,to se mi také hnusí
A dnes,když odkryji tvůj hrob,začnou hodiny nahlas odbíjet
Místo kostry ve tvém hrobě,leží nápis:KOUŘENÍ MŮŽE ZABÍJET!
Autor brouceklesni, 09.12.2010
Přečteno 407x
Tipy 7
Poslední tipující: ilona, Myghael - the Lord of Absurdity, Lili Holiday, jitka.svobodova
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (2x)

Komentáře

Tahle bášeň je opravdu vyvedená. Pravdivá, hrozící, zastrašující a nabádající k nekouření. Moc se mi líbí.

11.12.2010 22:23:00 | Lili Holiday

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí