Chladná

Chladná

Anotace: milenka...čím více se blížíme splnění snu, tím více se od něj vzdalujeme...

Loučení s milenkou vždy bolí,
i bez polibků co slova zůstávají nevyřčena,
vždyť samota se tak těžko hojí,
tím hůře, když láska nebyla nikdy chtěná.

Cesty k domovům pak jsou studené,
osamocenost jde pouhým stínem ruku v ruce,
kroky nejsou nikdy tak tiché,
jak na sněhu, když srdce bez lásky tluče.

Hlavou jde myšlenka za myšlenkou,
že ze závějí může být i postel,
vždyť milenka nebyla milenkou,
a v posledním rozloučení nikdy není kostel.

Jen na zádech dívat se do sněhový hvězd,
pozvednou přikrývku z býlích baldachýnů,
zavřít navždy oči a začít snít hned,
o tom, že chlad je teplem zimních větrů.


A tam, mezi vesnicí a vesnicí,
leží osamocen, v závějích mráz znící,
na jeho tváři úsměv a kousek rtěnky,
protože cesta vedla nakonec od milenky.

Láskou zůstal navždy stát,
osamocen v polích tisíců snů…
Autor Láďa, 11.12.2010
Přečteno 296x
Tipy 16
Poslední tipující: hypertenze, s.e.n, Sisinka, Lexisa, Psavec, zenge, Květka Š., labuť, CULIKATÁ, ziriant, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ok

17.12.2010 14:33:00 | hypertenze

I oklikou lze dojít k cíli
je potom příjemnější setrvat.

13.12.2010 15:31:00 | s.e.n

Líbí,výstižné i výmluvné...

13.12.2010 15:27:00 | Sisinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí