Stará truhla

Stará truhla

Anotace: ...culikatá mě inspirovala, snad se nebude zlobit, že jsem si koment dopsala... :o)

Mám starou truhlici, je krásně malovaná,
v ní živá voda neschází,
sušená máta nasbíraná,
co léčí od všech spolykaných nesnází...

Mám starou truhlici, stojí v tmavém zákoutí,
v ní bylinná sůl k hojení,
klubíčko Ariadny pro ty, co světem bloudí,
a růženínů pár, srdce alespoň na okamžik zahřejí...

Mám starou truhlici, zděděnou po své kmotře,
v ní likér z růží stolistých,
budí chuť k životu a lidem dělá dobře,
když na svých cestách cítí se trochu nejistí...

Mám starou truhlici, už hodně pamatuje,
v ní knížku básní k počtení,
ořechy v medu, který všem bytí oslazuje,
a nesmí chybět ani ošatka s kořením…

Mám starou truhlici,
nikdy ji za nic nesměním…
Autor Cecilka, 12.12.2010
Přečteno 368x
Tipy 28
Poslední tipující: Žqáry, šuměnka, oběžnice, Holis, Mbonita, hauskaa, danav, labuť, jedam, Květka Š., ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

No, tak to já dobře vím a tuhle truhlu znám
tam zavíralas mne, když přijela jsem k Vám
a strkala nos do Tvých kouzel, což jsi nechtěla
/ tak do truhly s´zvědavou Vichřici Ty klidně zavřela /

A já snad do dnes voním vším, co v sobě měla
a rozhodně jsem se tam také nikdy nenudila
jen vylohnila likér z růží a o lásce snila
a potom vypuštěna byla v své celé síle zrůžovělá...

16.12.2010 11:27:00 | šuměnka

Moc krásná Cecilko.St i s culíkama a přáním krásného adventního času.

12.12.2010 16:21:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí