Číše života

Číše života

Anotace: ...Teď přestřihli mi šňůru pupeční a moje číše plná po okraj... !

Teď přestřihli mi šňůru pupeční
a moje číše plná po okraj !
Jiskří a perlí mízou života
a dny, jež sčítají se do roka
upíjí zlehka perlivého moku
den střídá noc a peklo střídá ráj
už není číše plná po okraj...

Pár doušků ještě zbývá
a kdyby naposledy
smočit ret bych mohla,
a na jazyku převalit chuť perlivou,
nebudu volat na číšníka
ať číši doplní,
já nestanu se marnivou...

Vychutnám jen poslední kapičku
a poděkuji za tu chviličku,
kdy z oné číše prvně jsem se napila
do chvíle, kdy kapka poslední mi sdělila,
co barman život snaží se mi naznačit,
že nastal čas už jít...
Autor Sladkalu, 12.12.2010
Přečteno 388x
Tipy 20
Poslední tipující: malá slečna, Jeněcovevzduchukrásného, vodnař, jitka.svobodova, Skalsky Pavel, CULIKATÁ, Kapka, Květka Š., labuť, divoska_jaja, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

že nastal čas už jít...
A kam? To ať, už si každý přeje podle svého, snad se mu to vyplní.

14.12.2010 21:57:00 | Jeněcovevzduchukrásného

Drahuš je nádherně napsaná
a pokud číše dno již dohledáš
vždy z přátel živou vodu doléváš
nikdy nezůstane prázdná-ani teď, ani potom.
Měj krásný den.

13.12.2010 10:32:00 | CULIKATÁ

Hezky zpracovaná myšlenka.

13.12.2010 08:17:00 | labuť

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí