Zimní královna

Zimní královna

Anotace: I chladná bytost má city:)

Sbírka: Z kapky verše-moře básní

Seděla v šatech bílých
Oči ledově modravé
srdce z ní měl jsem svíravé

Zrakem tak ledově palčivým
do hloubky mé se zadívala
a přitom pomalu povídala

Pomalu,mile,ledově chladně
Já jsem zimy královna
jsem krutá ale čarovná

v led změním vše co si přeju
Tvé srdce hřejivé však to mé roztává
Tvůj úsměv mě dostává

Po tváři ji skanula slza
setřel jsem ji jemně z líčka
zajímavá osudu hříčka

Královna bez kousku citu
a na svého milého sladce se usmívá
stala se z ní kráska oslnivá

Láska změnila jí k nepoznání
je z ní úsměvavá diva znenadání

Důkaz že i led láskou roztaje...

Autor Jacob P. Verlaine, 13.12.2010
Přečteno 499x
Tipy 12
Poslední tipující: mkinka, korncaffe, Lioness, zelená víla, labuť, CULIKATÁ, Kett, Sladkalu
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

krásný detail ledovosti.. roztává láskyplně..

14.12.2010 00:18:00 | zelená víla

Leckterá divoká ženština láskou zjihla, zkrotla, zkrásněla...moc povedené dílko...ST

13.12.2010 18:52:00 | Sladkalu

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí