Tváře krásných žen

Tváře krásných žen

Anotace: ...

Viděl jsem tváře krásných žen
v ten čas kdy nezářily skvěle
osud můj hrobu podoben
nedal mi radovat se cele.

Vy ženy krásné o svůj stín
zavadit nechcete ni okem
já celý život píval jsem jen blín
teď do hlubin se řítím skokem.

Hlubiny smutku bez dna zapomnění
vrcholy samot cesty vin
nebude to co nebylo a není
jen odvar z blínu krásek stín.

Povadlá krása žen co zazářily
světlem jež tmou se chtělo drát
kam poděly se nešťastné ty víly
zbývá už jenom vzpomínat.

S zadrhlým hrdlem teď půjdeme spolu
údolím stínu smrti vstříc
s řekami slz z převelikého bolu
jež zhasily by světlo voskovic.

Ty svíce do tmy měly zářit
a s nimi tváře krásek světlem plát
však přišel čas kdy třeba oči zavřít
už jenom spát a spát a spát.
Autor Skalsky Pavel, 14.12.2010
Přečteno 347x
Tipy 30
Poslední tipující: jitka.svobodova, šuměnka, Tanzania, ni.va, Svatule, Gabrielle, Markéta G., Markéta Hl., dream in emptiness, Cecilka, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jsem baba stará už možná pár staletí,
krásy jsem dvakrát nepobrala,
však byliny mé prokletí...

V kapsářích nosím hodnoty světu neznámé,
na krku kámen, hýčkám ho a on hýčká mě...
O blínu cosi vím, jeho jed léčit umí,
záleží, jak si s ním ranhojič porozumí...

;o)

17.12.2010 11:38:00 | Cecilka

Umíte psát velmi dobrou smutnou poezii.

14.12.2010 15:00:00 | mademoiselle secret

...snad řeknu klišé, aťsi...krása ženy či muže, je v duši... :-)

14.12.2010 11:55:00 | Lota

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí