Hlava

Hlava

Anotace: ...v podpaží

Setnul si hlavu
a schoval ji
v podpaží
jako bezhlavý rytíř
...
zdála se zbytečná
na svém původním místě
...
obvykle ji ztrácel
ve chvílích, kdy
se hluboce zahloubal
...
často nevěděl
kam hlavu složit,
a to když se toulal
pod mlčícími hradbami,
kde hnila spousta jiných
zbytečných a zatracených
...
hlava byla plná
zbytečných myšlenek,
které by nejraději
vypustil, kdyby
jenom věděl,
kterýmpak otvorem
...
hlava ho bolela
pouze v okamžiku,
když mu nešťastně
sklouzla z rukou
..
a bezhlavě jít do
akce se ukázalo
zajímavým
avšak trochu
méně zdařilým pokusem,
o tom, že není
dobrým rádcem
.
obvykle to odneslo
celé tělo
a proto raději
věřil svému srdci...

...a ne myšlenkám uvnitř hlavy...

protože hlava zněla dutě
Autor Tomáš Přidal, 14.12.2010
Přečteno 258x
Tipy 25
Poslední tipující: reznickova20, pamp_elka, Gabrielle, Danga, labuť, Kubino 2, Mbonita, jitka.svobodova, Květka Š., CULIKATÁ, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

St...báseň dobrá,
ale
dutá hlava holé neštěstí.

14.12.2010 18:21:00 | Květka Š.

St...báseň dobrá,
ale
dutá hlava holé neštěstí.

14.12.2010 18:21:00 | Květka Š.

No ta je opravdu zajímavá!Srdce má přednost před hlavou a přemýšlením, ale často bývá třeba obojího:-)),především, když nechceme ranit-i to se totiž bez hlavy a jejich myšlenek může stát:-)).Asi si Tvou báseň Culda pochopil po svém, tak snad se na něho nenahněváš:-)))

14.12.2010 18:08:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí