Koutkovaná

Koutkovaná

Anotace: ***

*

průvan pohnul závěsem
okraje se poodhrnuly
a ona
bezděčně se dotkla koutku rtů

zvláštní místo
tak známé a přitom cizí
a ten měsíc
pokaždé na stejném místě
je dnes jiný
svítivější

nitky světelných let
dopadají na stébla tonoucích
počítáš
kolik nocí a her prožils
říkáš
nebylo to nic
byl to jen dobrý lék
a možná odpověď
na jeden vzdech
a tak
či snad proto
do zmatnělých map
plných bezejmenných ostrovů
píšeš
hvězdnou morseovku vzkaz

v těch světlech
bosou touhou rozkmitaných
snažím se číst
ruku protahuji sklem
a tak jako dřív
usazuji ti na knír
polibek koutkový

*
Autor isisleo, 14.12.2010
Přečteno 232x
Tipy 25
Poslední tipující: a_tao, James Libustka, Gabrielle, TetaKazi, WhiteSkull, labuť, Lota, Sladkalu, Kubino 2, j.c., ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásná...ST

14.12.2010 21:45:00 | Sladkalu

bez šance a bez povšimnutí
ztracen jak bezejmený ostrov
bez stébel a bez tonutí
povzdech na světelný doslov

bosý krok ve zmatku map
zní hvězdný morzeovkou vír,
do chladných jsem padnul tlap
jsem bez koutků a nemám knír
***
Jiří senior

14.12.2010 20:49:00 | j.c.

Polibek koutkový... kráné... samozřejmě celé dílko. ST!***

14.12.2010 19:17:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí