Jen zrnko písku...

Jen zrnko písku...

Anotace: ...Jsme zrnkem v poušti věků písečných mas...

Jsme zrnkem v poušti věků
písečných mas,
ve stínu reků, jichž život zhas
a pozůstatky jejich bytí
se v pouštním písku třpytí
na důkaz, že prachem jsme
a prachem budem zas...

V dunách staletí je život skryt
jak v přesýpacích hodinách
a v každém zrnku
slyším srdce bít,
pouští prosakuje nach
zavátých stop,
ztracených v dějinách...
Šel tudy život,
a v dálavách jen vítr
tiše zašptá své ach...
Autor Sladkalu, 14.12.2010
Přečteno 255x
Tipy 31
Poslední tipující: Anjesis, Gabrielle, teď už nikdo, hašlerka, carodejka, modrá..., Jiná, divoska_jaja, Květka Š., jitka.svobodova, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezké, hezké.

Šel tudy život,
a v dálavách jen vítr
tiše zašeptá své ach...

15.12.2010 18:56:00 | carodejka

Moc hezká

15.12.2010 09:27:00 | Skalsky Pavel

Koloběh života.Krásně napsané.

15.12.2010 04:58:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí