Vianočná..

Vianočná..

Anotace: .. hviezda

Anjel zdvihol z kúta zabudnutú hviezdu
celú od pavučín, uplakanú, v slzách
dala si ich utrieť, ticho, bez protestu
anjelskými vlasmi zlatými na prsiach

suší mokrú hviezdu rozmachmi dvoch krídel
vyleští ju bozkmi, o chvíľu sa jagá
dosiaľ takú šťastnú hviezdu nik nevidel..
v anjelových pätách letí zlodej - straka

uchmatnúť by rada ligotavú krásu
do hniezda ju ukryť k črepom a ku sklíčkam
klenotom sa potom kochať čas od času
nevie, s kým tú česť má, anjela - poslíčka

dnes vianočnú hviezdu nebo nájsť vyslalo
nedá si ju za nič, táto je tá pravá
anjelíci tešia sa, nešetria chválou
krídelkami z peria od radosti máva

každý, zopár svojich vlasov na ňu pripne
hviezdu prikrášlenú kučeravým chvostom
vysoko vynesú, nech na nej zrak lipne..
ľuďom dobrej vôle, všetkým, buď nám Hosťom!
Autor Petbab, 19.12.2010
Přečteno 305x
Tipy 10
Poslední tipující: la loba, modrá..., NikitaNikaT., slnečnica, PIPSQUEAK, Mbonita, Květka Š., CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásné Vánoční pohlazení

20.12.2010 12:40:00 | la loba

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí