Pohadkář

Pohadkář

Anotace: Podle H. Ch. Andersena.

Na koní cválá hrda bytost,
Kabát má stříbrem ozdoben.
Husarský kroj, plášť černý samet,
Co v noci schová celou zem.
Dává na koně lidi z města
Ten podivný života kat
A až Ti zkontroluje knihu,
Ta nedokáže oklamat.
Za pohádkářem sedí v zadu
Ti, co už s koně neslezou
Třesou se křečovitě strachy,
Poslouchajíc pohádku zlou.
Na svědomí jim špatná kniha
Zůstala jak děsivý rest
A není katem, není soudcem
Ta kniha, co tu po nich jest.
Ve předu naslouchají sladce
Té nejkrásnější pohádce
A skáčou spolu s pohádkářem
Po městě dále křížem krážem.
Moc pěkná byla jejích kniha.
Vyhnout se špatnostem je tíha.
Proč nyní uznat nedokážem
Smrt nejlepším pohádkářem?
Autor Alisa 16, 19.12.2010
Přečteno 322x
Tipy 9
Poslední tipující: Gabrielle, brooklyn, Anjesis, Květka Š., Petbab
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

mně se líbí ta lidovost a ctění tradice :) jo. :)

04.01.2011 11:49:00 | brooklyn

zajímavá a důvtipná pointa!

19.12.2010 11:38:00 | Petbab

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí