Malá princezna a její kouzelný pokoj

Malá princezna a její kouzelný pokoj

Anotace: . . .

V pokoji malé princezny
s velkou citlivou dušičkou
rostly stromy,
jejichž větve se ztrácely
v dimenzích
s jinými výškovými poměry
. . .
rostly na nich rajské plody
obtočené hady pokušiteli,
místo koberce
chodila po hebkém mechu,
palečky u nohou se smály
v lechtivé hře pětice prstů
. . .
měla velký pokoj,
ve skříni schovávala
kostlivce a bubáky,
kteří ji ochraňovali,
za zrcadlem
se chodila koupat
do vyhřívaného
přírodního pramene,
na který dopadaly
sluneční paprsky,
když se do něj ponořila
a nikdy nebyla mokrá,
i kdyby si to přál
někdo jiný
. . .
jenom malá princezna
mohla projít tímto kouzelným
zrcadlem, stejně velkým
jako byla ona,
ve svém kouzelném pokoji,
nepořezala si přitom
jediné místečko na těle
. .
milovala své medvídky,
kteří ji před spaním
brumlali o dlouhém
zimním spánku
. . .
a ráda si nechala
zdát pohádky,
ve kterých
sama byla hrdinkou
i když jenom
po omezený čas
. .
čas v kouzelném pokoji
plynul úplně jinak
než čas, jak ho známe my
.
protože den
byl jednou
pohádkovou hodinou
.
a pohádková hodina
byla zpravidla
podle pohádkových předpisů
dlouhá do doby,
než princezna usnula
.
a někdy medvídky
vyprávění zmohlo natolik,
že už si zvykali k ní uléhat
v nočních pyžamech,
které jim upletla,
když se čas táhl
jako žíznivý otrok
ve vyprahlé poušti...
Autor Tomáš Přidal, 19.12.2010
Přečteno 304x
Tipy 17
Poslední tipující: Gabrielle, reznickova20, Mbonita, Jiná, Javavia, hašlerka, jitka.svobodova, CULIKATÁ, Kapka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Také bych se chtěla přenést do pohádky.ST

19.12.2010 18:51:00 | jitka.svobodova

Ano, to je skutečně roztomilé dílko.-)))

19.12.2010 18:25:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí