Nepovedené milování

Nepovedené milování

Anotace: čím člověk udržuje pozornost někoho jiného?

Plamen v síni křišťálového mramoru,
v útrobách tvých žhavý Kerberos,
kterýž to hlídá vchod do tvých snů,
bez svíček nikdy nepřístupných.

V nohách postele visí obraz Marie,
oči odvrací, jen prstem se na tváři křižuje,
přemýšlí a vzpomíná na to, co prožíváš,
když oči se třesou a prs se dechem dme.

Vítr v okenicích se prohání s mraky,
které sesbíral na pohovkách opuštěných,
vedle žab zelených a jednorožců vztyčených,
vítr, který slzy nevnímá a smích se v něm ztrácívá.

Jazýček plamene nikdy neuhasínající,
pro potěchu nezvučných milenců,
co slova milování umějí, ale skutečně milovat neznají,
vždyť i monitor je hřejivější než jejich objetí.
Autor Láďa, 19.12.2010
Přečteno 275x
Tipy 9
Poslední tipující: James Libustka, labuť, ziriant, CULIKATÁ, Mbonita
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí